Villamatto

Kirjoittaja Salla N.
-

Villamatto on luonnonmateriaaleja arvostavan valinta. Villan on materiaalina ihana jalan alla ja villamatto onkin erinomainen valinta esimerkiksi makuuhuoneen lattialle, johon voi upottaa jalat heti sängystä noustuaan. Eikö olisikin ihanaa! Käsityönä Suomessa valmistetut villamatot tuovat pehmeyttä ja lämpöä kotisi sisustukseen. Kotimainen villamatto on saatavilla juuri sinun tarvitsemiesi mittojen mukaan, joten voit räätälöidä villamaton juuri täydellisen kokoiseksi kotisi jokaiseen tilaan. Kotimainen villamatto voi olla valmistettu joko pelkästä villasta tai sitten siihen on voitu yhdistää muita luonnonmateriaaleja, kuten pellavaa ja paperinarua, tuomaan mattoon mielenkiintoa ja uniikkia ulkonäköä.

Villamaton materiaali

Villamatto valmistetaan nimensäkin mukaisesti villasta, joka on lampaasta saatavaa tekstiilikuitua. Villa on keratiinia eli valkuaisainetta. Villan parhaimmat ominaisuudet materiaalina ovat sen lämpimyys sekä kosteudenimukyky. Villakuitu on myös kiharaa, jonka ansiosta villa sitoma ilmakerros tekee villasta lämpöeristävän. Juuri tämä lämmöneristävyys tekee villasta erinomaisen materiaalin mattoihin. Villamatot ovat luonnollisesti likaa ja kosteutta hylkiviä, sillä villassa on luonnollista rasvaa, joka on näiden ominaisuuksien takana. Villa on myös paloturvallisempi materiaali sillä se ei syty helposti ja se sammuu itsestään.

Valikoimamme villamatot

Verkkokauppamme valikoiman villamatot huokuvat klassista villamattojen muotoilua. Pehmeä ja lämmin pinta sekä tiivis ja muhkea pinta yhdistää kaikkia valikoimamme valmistajien villamattoja. Osassa valikoimamme villamatoista on likaa hylkivä käsittely sekä EVAPOLYTEX®-pohjaus, jonka ansiosta villamatto pysyy liikkumattomana lattialla vilkkaamassakin kodissa.


Kommentoi

Huomaathan, että vilkaisemme kommentit ennen niiden julkaisua