Sisusta ekologisesti

Kirjoittaja Salla N.
-

Sisusta ekologisesti tekemällä ympäristöystävällisiä ja vastuullisia mattovalintoja.

Valikoimamme tuotteet on suunniteltu ja valmistettu kestämään käyttöä. Matoissa näkyy suunnittelijoiden ja valmistajien vuosikymmenien aikana opitut taidot ja kokemus. Yksi osa kestävyyttä onkin tuotteiden suunnittelua. Myös materiaaleilla ja niiden laadulla on tekemistä maton kestävyyden kanssa. Maton designin tulee kestää myös aikaa ja näin matto voi olla ilo silmälle myös vuosien jälkeen. Meidän mielestämme kestävää sisustamista on suosia tuotteita, jotka on suunniteltu ja valmistettu kestämään aikaa ja käyttöä. 

Kierrätä

Vastuullinen ja laadukas matto kestää isältä pojalle. Se kestää käyttöä sinun kodissasi ja vielä seuraavassakin kodissa. Kierrätä siis matot, joita et itse enää tarvitse. Laadukkaat matot kestävät hyvin hoidettuina vuosia ja ne voivat olla vielä vuosienkin jälkeen kuin uusia. Kannattaa siis myös katsoa, voisiko laadukas matto löytyä käytettynä.

Suosi luonnonmateriaaleja

Valmistusmateriaalit ovat niin suuressa osassa mattoa, että ekologisemman materiaalin valitsemalla teet jo merkittävästi vastuullisemman valinnan. Suosi siis materiaaleja, jotka ovat kestäviä, käyttötarkoitukseensa sopivia ja uusiutuvia. Vältä keinokuituja, sillä niiden valmistuksessa on käytetty muun muassa muovia.

Nopea ja väliaikainen vai kestävä ja laadukas ratkaisu

Kun uuden maton hankinta on edessä, panosta laatuun. Laadukas valmistus, oikeat materiaalit ja ajaton design lisäävät maton käyttöikää ja tekevät siitä ekologisemman valinnan. Kun matosta pitää luopua on laadukkaalla tuotteella jälleenmyynti- ja käyttöarvoa. 

Osta lähituotantoa

Mistä mattosi ovat kotoisin? Ovatko ne maailman toiselta puolelta, josta ne matkaavat kuukausia saastuttavalla rahtilaivalla Suomeen? Kuka nämä kaukaa tuodut matot on valmistanut ja missä olosuhteissa? Kun ostat kotimaisen valmistajan maton, et vain osta laadukasta tuotetta. Ostat myös ekologisemman ja lähellä vastuullisesti valmistetun tuotteen.

MittaCarpets

MittaCarpetsin tuotteet on valittu tarkoilla kriteereillä. Jokaisen tuotteen valmistaa kotimainen yritys ja yrittäjä. Suurin osa tuotteista on valmistettu 100 % Suomessa. Jokainen tuote on valmistettu laadusta tinkimättä kestämään käyttöä.


Kommentoi

Huomaathan, että vilkaisemme kommentit ennen niiden julkaisua