Puuvillamatto

Kirjoittaja Salla N.
-

Puuvillamatto on mattona helppohoitoinen. Tämä muun muassa sen takia, että puuvilla on materiaalina vesipestävä, joten puuvillamattoa ei tarvitse jokaisen tahran takia kiikuttaa pesulaan vaan sitä pystyy puhdistamaan myös kotona. Puuvillamatot ovat ohuita, mutta kuitenkin todella napakoita laadukkaan kudontansa ansiosta ja ne sopivatkin kodin jokaiseen tilaan. Puuvillamatto on erinomainen vaihtoehto esimerkiksi lastenhuoneen, käytävän tai makuuhuoneen matoksi. Puuvillamatot valmistetaan joko pelkästä puuvillasta tai niihin voidaan yhdistää myös muita materiaaleja kuten vaikka paperinarua. Näin mattoon saadaan mielenkiintoa ja ominaista ulkonäköä. Kuten kaikki muutkin tekstiilit ja materiaalit, puuvillamattoja tulee hoitaa asianmukaisesti, jotta ne ovat pitkäkäyttöisiä ja näyttävät kauniilta vuosienkin päästä.

Puuvillamaton materiaali

Puuvilla on yksi yleisemmin käytetyistä luonnonkuiduista, jota käytetään niin langoissa kuin kankaissakin. Puuvilla on toimiva materiaali niin yksinään kuin muidenkin materiaalien seassa. Kaikissa tekstiilikuissa onkin noin 45 % puuvillaa. Puuvilla on luonnonkuitu, jota saadaan puuvillakasvien siemenhahtuvista. Se koostuu melkein kokonaan selluloosasta. Puuvillalla on monia ominaisuuksia, jotka tekevät siitä hyvän materiaalin myös puuvillamattoihin. Näitä ominaisuuksia ovat muun muassa hengittävyys, hyvä kosteudenimemiskyky sekä sen miellyttävä tuntuma ihoa vasten. Kaikkien luonnonkuitujen tapaan puuvillaan kuuluu ominaisena myös maatuminen, sen lujuus märkänä sekä hyvä pesunkestävyys. Puuvilla on materiaalina myös allergiaystävällinen, sillä se on harvoin allergisten reaktioiden aiheuttajana.

Värikäs puuvillamatto

Räsymatto ovat meille useimmille tuttu puuvillamaton muoto mummoloista ja mökeiltä. Räsymatot valmistettiin ennen vanhoista lakanoista ja muista käytetyistä tekstiileistä, mutta nykyään puuvillamatot ja modernit räsymatot valmistetaan materiaalista, joka on joko uutta, kierrätettyä tai ylijäämää. Puuvillamatoista löytää nykyäänkin vanhojen räsymattojen innoittamia väriyhdistelmiä ja kudontakuvioita. Värikäs puuvillamatto onkin kodin jokaisen tilan ehdoton piristäjä ja ihana väripilkku, jolla on helppo tuoda väriä sisustukseen. Lisää leikkisää ilmettä puuvillamattoon saadaan myös päissä olevilla hapsuilla.

Valikoimamme puuvillamatot

Verkkokauppamme valikoimasta löytyy puuvillamattoja jokaiseen tyyliin ja tilaan. Omien mittojen mukaan saatavat matot yhdistävät herkulliset ja raikkaat värit sekä ainutlaatuisen kotimaisen käsityön. Verkkokaupastamme löydät puuvillamatot useilla eri väriyhdistelmillä sekä ajattomilla väreillä. Puuvillamattoja on saatavilla myös perinteisten räsymattojen innoittamilla raidoilla sekä moderneilla kuvioilla.


Kommentoi

Huomaathan, että vilkaisemme kommentit ennen niiden julkaisua