Osta työtä Suomeen -päivä

Kirjoittaja Salla N.
-

Perjantaina 3.12.2021 vietetään Osta työtä Suomeen -päivää. Päivän tarkoituksena on kiinnittää meidän kaikkien suomalaisten huomiota kulutusvalintoihimme ja siihen mistä ostamamme tuotteet ovat peräisin. Osta työtä Suomeen -päivä on Suomalaisen Työn Liiton lanseeraama teemapäivä, joka järjestetään nyt seitsemännettä kertaa. Suomalaisen Työn Liitto myöntää muun muassa Avainlippu- ja Design from Finland -merkit.

Jokainen meistä voi olla tekemässä oman osansa suomalaisten työpaikkojen säilyttämiseksi ja uusien työpaikkojen luomiseksi. Jos jokainen suomalainen ostaisin 10 eurolla kuussa lisää suomalaisia tuotteita tai palveluita, syntyisi siitä 10 000 uutta vuosityöpaikkaa. Tämä on ihan hurja määrä! Onkin siis erittäin tärkeää, että emme suosi suomalaisia tuotteita ja palveluita vain yhtenä päivänä vaan valitsemme näitä vuoden jokaisena päivänä. Voit olla mukana luomassa lisää työpaikkoja ilman, että ostat mitään uusia tuotteita, siihen riittää, että vaihdat arjessasi käytettävän tuotteen kotimaiseen tuotteeseen.

Meidän mielestämme työpaikkojen lisääminen Suomeen ei ole ainut hyvä asia, jonka teet ostaessasi kotimaisia tuotteita esimerkiksi meidän verkkokaupastamme. Ostamalla mattosi meiltä on mattohankintasi vastuullisempi, ekologisempi ja hyvin todennäköisesti myös laadukkaampi. Nämä siitä syystä, että kotimainen matto ei muun muassa sorra ihmisiä tai ole käsitelty myrkyillä. Kotimainen matto on myös lähituotantoa ja sen valmistajat saavat kunnollisen korvauksen työstää. Mattoa ei myöskään lennätetä tai rahdata mistään vaan se saapuu kotiisi ovelle suoraan valmistajan kutomosta. Laadukasta ja käyttöä kestävää mattoa voidaan myös huoltaa sekä hoitaa ja se näyttää upealta lattiallasi vielä vuosienkin jälkeen. Tiesitkö, että on todennäköisempää, että ihminen pitää parempaa huolta tuotteesta, josta se on maksanut enemmän? On siis todennäköistä, että ostaessasi arvokkaan matot hoidat ja huollat sitä myös paremmin kuin halpaa mattoa, joka tuodaan rahtilaivalla esimerkiksi Intiasta. Tämä säästää luonnonvaroja ja tekee mattohankinnastasi huomattavasti ekologisemman valinnan.

Tiesitkö, että kaikki Forest Folkin ja TYLLin matot valmistetaan Suomessa? Tiesitkö, että nukkamattoja lukuun ottamatta myös VM Carpetin matot on valmistettu Suomessa? Verkkokaupastamme löydät selkeästi tiedon, kun tuote on valmistettu Suomessa. Ostaessasi näiden valmistajien maton ei siis ole vaaraa, että tuote oli olisikaan valmistettu Suomessa.

Muista, että ostamalla kotimaisia tuotteita, olet tukemassa suomalaista työtä ja luomassa uusia työpaikkoja.


Kommentoi

Huomaathan, että vilkaisemme kommentit ennen niiden julkaisua