Mittatilausmaton tilaaminen ja sen hinta

Kirjoittaja Salla N.
-

Kaikki verkkokaupan matot ovat mittatilausmattoja ja tämä mahdollistaakin tietyissä rajoissa juuri sinun tilaasi sopivan kokoisen maton tilaamisen. Valikoimamme matoissa on kolme suomalaista valmistajaa, VM Carpet, TYLLi sekä Forest Folk, joista löytyy mattoja niin kotiin, terassille kuin julkisiin tiloihinkin. Koska matoissa ei ole tiettyjä standardikokoja, ei verkkokaupassamme näy hinnat sillä tavalla kuin on ehkä totuttu. Myöskin tilaaminen voi olla hieman poikkeavaa standardimattojen tilaamiseen verrattuna. Käymme tässä läpi mattojen kokorajoitukset, maton tilaamisen ja sen mistä mattojen hinnat muodostuvat sekä kuinka saat sinun mittojesi mukaisen maton hinnan selville.

Missä mitoissa voin tilata mattoja?

Kaikilla valmistajillamme on toisistaan hieman poikkeavat minimi- ja maksimimitat, joka johtuu täysiin valmistajan konekannasta. Alla löydät tarkat maksimileveydet, -pituudet ja -halkaisijat kaikille valmistajiemme matoille.

TYLLi

Lokki-matto, Kyyhky-matto sekä Kehrääjä-matto

 • Minimileveys 70 cm ja maksimileveys 180 cm
 • Minimipituus 80 cm ja maksimipituus 500 cm

Satakieli-matto

 • Minimileveys 70 cm ja maksimileveys 180 cm
 • Minimipituus 80 cm ja maksimipituus 350 cm

Forest Folk

Forest Folkin matoissa leveyksiä ei ole mahdollista saada täysin omien mittojen mukaan vaan niihin on tarjolla valmiit vaihtoehdot. Pituuksiin voi kuitenkin vaikuttaa täysin itse ja kaikkien mattojen maksimipituus onkin 10 metriä.

 • Haapa-villamatto – leveys 90 cm, 140 cm tai 160 cm
 • Kaino-pellava-puuvillamatto – leveys 95 cm, 145 cm tai 165 cm
 • Kasperi-pellava-puuvillamatto – leveys 95 cm, 145 cm tai 165 cm
 • Lilja-puuvillamatto – leveys 45 cm, 90 cm, 140 cm tai 160 cm
 • Pahka-puuvillamatto – leveys 85 cm, 135 cm tai 155 cm
 • Selja-puuvillamatto – leveys 45 cm, 90 cm, 140 cm tai 160 cm
 • Vieno-pellava-puuvillamatto – leveys 45 cm, 90 cm, 140 cm tai 160 cm

VM Carpet

Pääasiallisesti VM Carpetin mattoja saa maksimissaan 4 metrin leveyteen ja 30 metrin pituuteen asti. Halkaisija on suurimassa osassa mattoja maksimissaan 4 metriä. Poikkeuksena on seuraavat mattomallit, joiden maksimihalkaisija ja -leveys on eri kuin muissa:

 • Laituri-villa-paperinarumatto – maksimileveys 3,9 metriä ja maksimihalkaisija 3,9 metriä.
 • Lyyra-puuvilla-paperinarumatto – maksimileveys 3,8 metriä ja maksimihalkaisija 3,8 metriä

Mistä mattojen hinnat muodostuvat?

Laskuri laskee mittojesi mukaisen maton neliömäärän ja kertoo tämän luvun ennalta määritellyllä neliöhinnalla. Pyöreä matto saadaan aina leikkaamalla neliönmuotoisesta matosta kulmat pois ja näin luomalla pyöreä muoto. Tämän vuoksi pyöreän maton hinta muodostuu myös neliönmallisen maton mukaan ja siitä saadun neliömäärän mukaan. Itse neliömäärää ei kuitenkaan tarvitse laskea vaan laskuri laskee ne mitat saatuaan.

Miten saan tietää, mitä minun mittojeni mukainen matto maksaa ja miten tilaan sen?

Verkkokaupassamme on kahdenlaisia tuotetyyppejä, pyöreä sekä tuote, jossa voi tilata niin suorakulmaisen kuin neliönmallisenkin maton. Molemmista tyypeistä löytyy hinta, joka on kyseisen maton neliöhinta ja se antaa suuntaa maton hinnasta ja sen avulla pystyy myös suuntaa-antavasti vertailemaan mattomallien hintaeroja.  

Molemmista tuotetyypeistä löytyy laskuri, johon syötetään senttimetreissä mitat halutun kokoiselle matolle. Pyöreässä tuotetyypissä syötetään mitta halkaisijalle ja suorakulmaisessa/neliössä syötetään mitat pituudelle ja leveydelle. Mittojen syötön jälkeen kannattaa sivulla klikata jotakin muuta kohtaa, jotta laskuri varmasti laskee hinnat. Mittojen mukainen hinta tulee näkyviin maton värivaihtoehtojen alle. Tämän jälkeen voit lisätä maton ostoskoriin ja edetä samalla tavalla kuin missä muussakin verkkokaupassa. Valmistajalle välittyy tarkat tiedot mattosi mitoista ja muista valinnoitasi. Näin saat juuri sinun kotiisi ja tilaasi sopivan maton.


Kommentoi

Huomaathan, että vilkaisemme kommentit ennen niiden julkaisua