Kotimaiset matot

Kirjoittaja Salla N.
-

Me myymme ainoastaan kotimaisten valmistajien mattoja. Suurin osa kaikista verkkokauppamme mattomalleista on valmistettu kokonaan Suomessa eli ovat täysin kotimaisia mattoja. Kotimaisen maton valitseminen on vastuullinen valinta ja me haluammekin tehdä vastuullisemman kuluttamisen helpoksi jokaiselle.

Me olemme käyneet jokaisen valmistajan kanssa läpi heidän kotimaisuusasteensa, joka on Suomessa valmistetuilla tuotteilla vähintään 70 %. Tässä kotimaisuusasteessa otetaan huomioon muun muassa työkustannukset, raaka-aineet, tarvikkeet, alihankinta sekä tuotekehityskustannukset. Vain VM Carpetin nukkamatot, jotka tulevat puolivalmisteina ulkomailta, sillä puolivalmisteelle ei ole löytynyt Suomesta valmistajaa, on kotimaisuusasteeltaan alle tämän määrittelemän. Olemme kuitenkin ottaneet myös nämä tuotteet valikoimaamme, sillä koemme, että meidän tehtävänämme on kuitenkin tarjota vastuullisempia mattoja myös tässä tuotekategoriassa. Tunnistat kaikki Suomessa valmistetut matot tuotetekstissä lukevasta valmistusmaasta.

Miksi sitten kotimainen matto on parempi vaihtoehto?

Kotimaisen maton valintaan on monia hyviä syitä. Tässä osa tärkeimmistä asioista, miksi kotimainen matto on parempi vaihtoehto ulkomaalaiseen mattoon verrattuna:

Kotimainen matto kestää aikaa sekä käyttöä ja sitä voidaan huoltaa. Kotimainen matto tuo työtä Suomeen ja mahdollistaa mattojen valmistamiseen vaaditun käsityötaidon ylläpidon Suomessa. Kotimaisen maton valmistuksessa suositaan luonnonkuituja. Kotimaisesta matosta maksetaan verot Suomeen niin alihankinnasta, tarvikkeista kuin palkoistakin. Kotimainen matto on lähituotantoa. Kotimaisen maton on valmistanut tyytyväinen työntekijä, joka saa työstään oikein korvauksen ja jonka hyvinvoinnista huolehditaan.


Kommentoi

Huomaathan, että vilkaisemme kommentit ennen niiden julkaisua