Käytävämatto

Kirjoittaja Salla N.
-

Käytävät voivat olla hankalia tiloja sisustaa ja niitä voi löytyä niin eteisestä kuin muistakin kodin tiloista. Käytävämatto on yksi tapa tuoda tilaan niin eloa, väriä, persoonaa kuin sisustuksellisuuttakin. Käytävämatto on myös käytännöllinen valinta esimerkiksi eteiseen, sillä käytävämatto estää ulkoa tulevan lian siirtymisen kodin muihin tiloihin.

Käytävämaton valinta

Käytävämaton valinnassa kannattaa ensimmäisenä huomioida tilan koko ja pohtia myös sitä minkä verran haluaa antaa lattian näkyä. Tämän jälkeen maton paikka tulisi mitata, jotta tilaan saadaan juuri halutun kokoinen matto. Seuraavaksi tulisi miettiä tilan käyttöä ja sitä kuinka kovalla kulutuksella käytävämatto tilassa on. Tämän jälkeen voi pohtia oikeaa materiaalia kulutukseen nähden. Oikean materiaalin valinta on erittäin tärkeää, kun käytävämattoa valitaan kovan kulutuksen tiloihin kuten eteiseen. Lopuksi olisi vuorossa käytävämaton värin ja mahdollisen kuvioinnin päättäminen.

VM Carpet Barrakuda-sisalmatto

Käytävämatto eteiseen

Eteiseen kannattaa valita käytävämatto, joka kestää kovaa kulutusta, sillä eteisessä luonnollisesti käytetään myös kenkiä, kun mennään ulos ja tullaan sisälle. Eteismatto voi myös kastua vesisateiden ja lumen aikana, jonka vuoksi tämäkin tulee ottaa huomioon eteismaton ja etenkin maton materiaalin valinnassa. Käytävämatto on oiva valinta eteiseen, joka on pitkä ja kapea.

VM Carpet Barrakuda-sisalmatto

Käytävämatto julkiseen tilaan

Julkiset tilat vaativat kovaa kulutusta kestäviä materiaaleja ja mattoja, jotka on myös testattu toimiviksi julkisen tilan kohteissa. Käytävämatot ovat helppo tapa piristää niin toimistoa kuin aulaa ja tuoda niihin kodikkuutta. Yksi tärkeimmistä käytävämaton valinnan kriteereistä on kuitenkin juuri maton kestävyys. Olemmekin lisänneet jokaiseen VM Carpetin mattoon tiedon niiden kestävyydestä, ja siitä sopivatko ne julkisiin tiloihin tai esimerkiksi käytettäväksi portaisiin. Löydät jokaisesta matosta kuvallisen koodiston sekä niiden selitykset. Valikoimastamme löydät niin kevyen kuin kovankin kulutuksen kestäviä käytävämattoja julkisiin tiloihin.

VM Carpet Barrakuda-sisalmatto

Valikoimamme käytävämatot

Meidän verkkokauppamme valikoimasta löydät käytävämatot jokaiseen tilaan ja juuri haluamillasi mitoilla. Omilla juuri sinun kotiisi sopivilla mitoilla tilattu matto takaa maton toimivuuden tilassa. Valikoimastamme löytyy myös julkitilaan luokiteltuja käytävämattoja, eteistiloihin sopivia mattoja kuin moderneja räsymattojakin, josta löytyy varmasti matto jokaiseen käytävään, keittiöön ja eteistilaan.

Forest Folk Vieno-pellava-puuvillamatto


Kommentoi

Huomaathan, että vilkaisemme kommentit ennen niiden julkaisua