Ekologiset matot – sisusta ekologisesti

Kirjoittaja Salla N.
-

Sisusta ekologisesti tekemällä ympäristöystävällisiä ja kestävän kehityksen mukaisia valintoja. Matot ovat suuressa osassa jokaista sisustusta. Ne tuovat jalan alle pehmeän sekä lämpimän alustan, tuovat kotiisi lämpöä ja kokoavat sisustuksesi yhteen. Ekologinen sisustaminen matoilla on monen yhtälön summa, jossa tärkeimpiä asioita on maton laatu, maton materiaalit, niiden alkuperä sekä luonnonmukaisuus, maton korjattavuus sekä huoltaminen, ulkonäön ajattomuus ja tuotannon sijainti.

Meidän mattovalikoimamme matot on suunniteltu käytettäväksi ja myös kestämään tätä käyttöä. Matoissa näkyy suunnittelijoiden ja valmistajien vuosikymmenien aikana opitut taidot ja kokemus. Osa mattojen kestävyyttä on niissä käytetyt materiaalit ja niiden soveltuminen mattoihin ja niiden vaatimaan kulutukseen. Materiaalin lisäksi kestävyyteen tuo osansa myös suunnittelu. Mattojen designin ja muotoilun tulee kestää myös aikaa ja olla ilo silmälle vielä vuosienkin jälkeen. Tämä on meidän mielestämme vastuullisesta ja kestävää sisustamista. Suositaan tuotteita, jotka ovat kestäviä kaikilta näiltä osa-alueilta.

Laadukkaasti valmistetut matot kestävät käyttöä ja ne voidaankin kierrättää eteenpäin perheessä. Tämä tekee matosta vielä ekologisemman valinnan, kun ei tarvitse valmistaa uutta vaan vanhaa voidaan hyödyntää. Sukupuolelta toiselle siirtynyt matto on nähnyt monia ihania hetkiä ja sillä on varmasti monia tarinoita kerrottavana, joka tekee siitä myös merkityksellisemmän osan sisustustasi. Laadukkaasti valmistettuja mattoja voidaan myös korjata sekä käyttää vaikka muihinkin käyttötarkoituksiin, joten niiden ei tarvitse täyttää kaatopaikkaa vielä rispaantuessakaan.

Ekologinen sisustaminen on ajatonta ja kestävää. Sisustamisen ei kuitenkaan tarvitse olla ilotonta ja vain ekologisesta näkykulmasta pakottavaa. Jo pienetkin ekologisemmat valinnat ovat vastuullisempia tekoja eikä ekologista kannata pakottaa kerralla mukaan sisustukseen.


Kommentoi

Huomaathan, että vilkaisemme kommentit ennen niiden julkaisua